Beeldjes van kindergraf gestolen in Waspik: 'De gedachte is ondraaglijk'

10 juni 2015 om 19:16 • Aangepast 21 november 2020 om 17:53
nl
In Waspik zijn twee bronzen beeldjes van het kindergrafje van Nikki Kuijten gestolen. Dat heeft moeder Gerie Kuijten woensdag ontdekt bij een bezoek aan de begraafplaats aan de Roonlaan.
Profielfoto van
Geschreven door

Zij heeft inmiddels aangifte gedaan en roept op internet anderen die te maken hebben met roof van spullen bij graven om dat ook bij de politie te melden. "De gedachte dat iemand voor het grafje van Nikki heeft gestaan en besloten heeft om de beeldjes te stelen is ondraaglijk", zegt Kuijten. Het ene beeldje was een hand met een hartje erin, het andere twee handjes die als een boek in elkaar gevouwen waren.

Wachten op privacy instellingen...

CadeauDe beeldjes waren een cadeau van Kuijtens dochtertjes Quincy en Amy. "Dus de emotionele waarde ervan is enorm. Om het allemaal nog erger te maken heb ik van de bloemist waar de beeldjes gekocht zijn te horen gekregen dat ze niet meer leverbaar zijn. Ik houd hoop dat de beeldjes op de een of andere manier terugkomen, maar ik zou niet weten wat ik er zelf verder nog aan kan doen."
Gerie Kuijten bezoekt het grafje van haar acht jaar geleden overleden dochtertje twee tot drie keer in de week. Daardoor weet zij dat de beeldjes tussen vrijdag en woensdag gestolen moeten zijn.
Ziek figuurVoor de Waspikse is het raden naar het motief van de dader(s). "In eerste instantie denk je natuurlijk aan een diefstal vanwege het metaal. Maar er hangen op de begraafplaats ook mensen rond die daar niets te zoeken hebben.
Zo liggen er her en der weggegooide blikjes van energiedrank. Dat wijst op de aanwezigheid van jongeren want de gemiddelde bezoeker van de begraafplaats drinkt dat niet. Hoe dan ook ben je echt een ziek figuur als je kunt stelen van het graf van een kind."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.