Bijna een halve eeuw achter de kassa: Ad Schneijdenberg (65) zwaait af bij V&D in Roosendaal - Omroep Brabant

Bijna een halve eeuw achter de kassa: Ad Schneijdenberg (65) zwaait af bij V&D in Roosendaal

10 juni 2015 om 20:52
"Ik zou nog wel even willen blijven, maar het mag echt niet", zegt Ad Schneijdenberg (65). Net voor haar 50-jarig jubileum bij de V&D in Roosendaal moet ze met pensioen.
Geschreven door

Schneijdenberg heeft 49 jaar en 10 maanden gewerkt bij het warenhuis in Roosendaal. Als 15-jarig meisje kwam ze terecht bij V&D, die 1965 een nieuwe vestiging opende in Roosendaal.
'Geen houdoe'“Toen was dat echt heel wat, een warenhuis met roltrappen. Dat was uniek voor Roosendaal", weet Schneijdenberg nog. "Als een klant 'goedendag' zei, zei ik 'goedendag' terug. Je mocht toen natuurlijk geen 'houdoe' zeggen."
De laatste weken tot haar 50-jarig jubileum mag ze niet afmaken, want ze moet met pensioen. Haar manager ziet geen mogelijkheden om haar nog even binnen te houden. “Wanneer je 65 jaar en drie maanden bent, moet je met pensioen. En dat is ze, zo werkt het helaas", aldus  filiaalmanager Stefan Mannee.
'Situatie V&D pijnlijk'Het vertrek van Ad heeft volgens Mannee niets te maken met het zwaar weer waarin V&D verkeert.
De onzekere toekomst van het warenhuis doet een trouwe werkneemster als Ad pijn om te zien: "Ik vind dat echt heel erg, iets waar je zo lang voor hebt gewerkt. Het zou verschrikkelijk zijn. Ik hoop echt dat het goed blijft gaan met V&D."
Groot gemisWat de toekomst voor Ad en V&D ook zal brengen, haar collega's zijn in elk geval nog niet van haar af. “Ik blijf langskomen, misschien wel tot vervelens toe", lacht Ad. Ze vreest zeker niet voor een zwart gat: “Ik ga lekker fietsen en leuke dingen doen en ik hoop dat ik nog lang gezond blijf.”
Collega’s en de klanten zullen Ad gaan missen. “We grappen wel eens dat we haar in de etalage gaan zetten, 50 jaar werkervaring maakt haar net een dinosaurus.” Een klant vertelt: “Je kon altijd bij haar terecht voor hulp of vragen en natuurlijk als je iets wilde ruilen. Ik ga haar vrolijke verschijning absoluut missen.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...