Café de Vrachtwagen in Breda sluit akkoord met brouwerij Inbev over 'wurgcontract'

10 juni 2015 om 19:48
nl
Café de Vrachtwagen in Breda heeft een mondelinge deal gesloten met brouwerij Inbev. Het contract is nog niet getekend, maar als die zoals afgesproken wordt opgesteld, tekent uitbater Peter Brugman de overeenkomst. Brugman lag overhoop met Inbev, omdat de brouwerij de huur wil verhogen.
Geschreven door

Hij noemde het 'een wurgcontract'. De huurverhoging is niet van de baan. Inbev is het café op andere punten tegemoet gekomen.
Klanten ook boos"De koeling en de kelder worden gerepareerd en we mogen de bovenverdieping blijven gebruiken", zo zegt Brugman. Het contract dat Inbev eerder voorstelde maakte niet alleen Brugman boos, maar ook de klanten van het café.
Er werd een online petitie gestart die door meer dan tweeduizend mensen werd getekend. "Hopelijk komen ze straks ook allemaal een biertje drinken, want die huurverhoging blijft toch pijnlijk." Brugman vraagt zich af of De Vrachtwagen het financieel gaat redden. "Eerst afwachten of het contract binnenkomt zoals afgesproken. Daarna zien we wel hoe het loopt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.