Video

Tilburger Huib Buijssen (20) naar internationaal Pokémon-kampioenschap in Italië

11 juni 2015 om 02:27
nl
Tilburger Huib Buijssen vertrekt vrijdag naar Italië om mee te doen aan een internationaal Pokémon-kampioenschap. De game wordt gespeeld op een Nintendo DS. In het vorige decennium was Pokémon een populaire tekenfilmserie onder basisscholieren, die ontstond uit het al bestaande spelletje.
Geschreven door

Het is de bedoeling om met digitale beesten tegen elkaar te vechten. Buijssen is daar zo goed in, dat hij kans maakt om later dit jaar mee te doen aan het wereldkampioenschap Pokémon, dat wordt gehouden in Boston.
"Ik speel het zeker drie uur per dag. Het is het beste te vergelijken met een denkspel, gecombineerd met kansberekening. Dat lijkt misschien nog het meest op poker", vertelt de Tilburger. "Als ik ver genoeg kom, wordt de reis naar Amerika door Nintendo vergoed."
DroomBuijssen moet dan zondag de finale halen in Italië en bij de beste zestien eindigen. Het is voor hem een droom om dat voor elkaar te krijgen. "Ik moet echt mijn best doen om te slagen, maar het zou wel heel mooi zijn. De kans is er zeker."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.