Delegatie Den Bosch dankt legeronderdeel The Royal Welsh in Wales: Koningin Elizabeth bij ceremonie

11 juni 2015 om 07:58
nl
Een delegatie uit Den Bosch is donderdag op bezoek in Wales voor een bijzondere ceremonie van het legeronderdeel dat de Brabantse hoofdstad in het najaar van 1944 bevrijdde. Koningin Elizabeth is ook present, als Colonel in Chief van regiment The Royal Welsh, dat tijdens de gevechten om Den Bosch 146 man verloor.
Geschreven door

Burgemeester Ton Rombouts zal het Britse staatshoofd bedanken voor alle inzet en offers van de Britten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elizabeth overhandigt tijdens de plechtigheid het nieuwe vaandel aan The Royal Welsh. Het stadswapen van Den Bosch prijkt voortaan op de band van dat vaandel, als blijvende herinnering.
Warme bandWales en Den Bosch hebben na de oorlog een warme band onderhouden. De gesneuvelde Welshmen worden in de stad onder meer herdacht met een monument en hun namen staan in de ramen van het stadhuis gegraveerd.
Tot vorig jaar werd de bevrijding van de stad op 27 oktober uitgebreid herdacht met de veteranen uit Wales en hun families. Aangezien niet veel bevrijders meer in leven zijn, houdt de stad het tegenwoordig bij één dodenherdenking, namelijk die van 4 mei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.