Fietspad in Dongen: Hier fietsen en zingen graag!

11 juni 2015 om 10:28
nl
"Una Paloooma Blancaaa La la la la la” en “Langs het tuinpad van mijn vader”, of toch “En dan denk ik aan Brabant want daar..." Het klinkt raar maar misschien klinkt het zo straks op de Mr. Janssenweg in het buitengebied van Dongen. Het fietspad daar wordt maandag omgedoopt tot zangfietspad.
Geschreven door

Het is een idee van Angelique Kuijpers die zelf aan het bewuste fietspad woont. Ze zag op Twitter een berichtje over een zangfietspad ergens in de Randstad. “Dat vond ik zo geweldig dat ik meteen de wethouder hier heb ingelicht”, zo zegt Angelique enthousiast.
“Daar komt nog bij dat ze hier net het fietspad aan het opknappen waren.” De gemeente Dongen pakte het idee meteen op en binnenkort heeft Dongen dus een heus zangfietspad.
Voor SchutDe gemeente gaat bij de Mr. Janssenweg het fietspad aanduiden met een heus bord. Daarop worden mensen aangespoord om te zingen. En Angelique zelf kan het ook weer op de fiets. “Dat doe ik niet meer sinds de kinderen wat ouder zijn. Vroeger zongen we kinderliedjes op de fiets maar nu zeggen ze: 'Mama, we staan voor schut!'”
En nu maar hopen dat meer mensen gaan zingen. Hier wat suggesties voor op de fiets: 'De paden op, de lanen in...''Kom mee naar buiten allemaal…''Huilen is voor jou te laat…'
Of wat actueler'Sexy Als Ik Dans''Parijs (praat Nederlands met me)'
En natuurlijk het enige echte fietsnummer en ook nog Brabants: 'Bagagedrager' van Gers Pardoel.“Spring maar achter op bij mij….”[Youtube:body:https://youtu.be/YaIzl1Tz-so][Youtube:body:https://youtu.be/MZRw9NiVUuM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.