Video

Tot 19 jaar cel na moord door gangsterliefje op Eindhovense crimineel Ernesto Pistone (33)

11 juni 2015 om 15:37
nl
De rechtbank in Den Bosch vindt bewezen dat de Eindhovense drugscrimineel Ernesto Pistone is omgebracht in opdracht van zijn eigen vriendin. De vriendin van de 33-jarige Eindhovenaar krijgt 18 jaar cel, net als haar minnaar Jeffrey E.. De twee Turkse schutters die de moord pleegden, Fatih M. (26) en Serdar A. (27), krijgen respectievelijk 18 en 19 jaar.
Geschreven door

Justitie eiste twee weken geleden twintig jaar celstraf voor Toos van V., de ex-vriendin van Pistone, voor het opdracht geven van de moord op haar voormalige vriend. Tegen haar minnaar Jeffrey E. uit Eindhoven werd negentien jaar cel geëist. Hij krijgt een jaar minder dan de eis van het OM. De twee Turkse huurmoordenaars krijgen dezelfde celstraf als eis opgelegd: achttien en negentien jaar.
Van V. het 'brein achter de operatie'Toos van V. wordt door justitie gezien als het brein achter de operatie. Zij zou een beroep hebben gedaan op haar minnaar en op twee Turkse huurmoordenaars om de klus te klaren. Volgens justitie was de liquidatie 'doordacht, planmatig en doeltreffend uitgevoerd inclusief voorverkenningen en proefschieten'.
ZIE OOK: 'Politie wist dat in Eindhoven doodgeschoten Ernesto Pistone al langer werd bedreigd'
Neergeschoten met semi-automatisch wapenPistone was net anderhalve week uit voorarrest toen hij op 27 februari 2014 voor zijn huis in Eindhoven werd neergeschoten. Dat gebeurde met een semi-automatisch wapen. Hij overleed in het ziekenhuis. Pistone was met proefverlof na een veroordeling voor het bezitten van een wapen en munitie.
In 2006 moest hij dertig maanden de cel in voor het handelen in harddrugs. Omdat hij vreesde voor zijn veiligheid droeg de Italiaan regelmatig een vuurwapen en een kogelwerend vest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.