Verenigingsleven geschrokken van misbruikzaak rond Udenhoutse Gijs N.

11 juni 2015 om 11:32
nl
Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot is geschrokken van de misbruikzaak rond de Udenhoutse Gijs N. De 39-jarige man zou jaren geleden betrokken geweest zijn bij jeugdactiviteiten in Berkel-Enschot, maar er zijn meer clubs waar hij actief was.
Geschreven door

Stichting Jeugdwerk organiseert daarom vrijdagavond een bijeenkomst voor ongeruste ouders.
N. was geen vrijwilliger bij Stichting JeugdwerkDe stichting organiseert sinds 2012 de KinderVakantieWeek in het dorp. Gijs N. is nooit vrijwilliger bij hen geweest. Wel zou hij actief zijn geweest voor de organisatie die vóór 2012 de vakantieweek organiseerde.
Op de bijeenkomst wordt daarom niet over de verdachte gesproken. Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot wil vooral duidelijk maken hoe ze werkt en hoe de veiligheid van alle kinderen wordt beschermd tijdens de activiteiten.
Leider bij voetbalverenigingGijs N. was ook vrijwilliger bij Voetbalvereniging Jong Brabant in Berkel-Enschot. Zo'n tien jaar geleden was hij leider van een jeugdelftal. "Er was wel geroezemoes over hem, maar er zijn nooit feitelijke beschuldigingen gemaakt richting hem", laat een bestuurslid weten. "Hij is op een gegeven moment zelf vertrokken naar Udenhout", weet de man die destijds net bij de club zat.
De berichtgeving rond N. heeft de voetbalclub wel aan het denken gezet. "Het stond al op onze agenda om van alle vrijwilligers een verklaring van goed gedrag te vragen. Dat gaan we aankomend seizoen meteen grondig invoeren." Zo'n verklaring is gratis op te vragen.
Niet bij Scouting UdenhoutVolgens buren was N. ook actief bij een scoutingvereniging. Scouting Udenhout heeft laten weten de man niet te kennen. "Hij is nooit lid of vrijwilliger bij ons geweest", zegt een woordvoerder. "Het is erg vervelend om met dit soort zaken geassocieerd te worden. Al onze leden hebben een verklaring van goed gedrag."
De 39-jarige Udenhouter verdiende zijn geld met het tunen van auto's. Hij voerde met name auto's van het merk Saab op. Hij heeft een website en webshop waar hij onderdelen verkoopt. Ook was hij regelmatig actief op het Saabforum.
'Jezus, schrikken dit!'Mede-forumgebruikers zijn verbaasd over de arrestatie. "Begrijp nu wat je bedoelde met: 'Al een tijdje niets meer gehoord, hij lijkt onbereikbaar'", schrijft een verraste schrijver. Een collega schrijft. "Jezus, schrikken dit! Begrijp nu wel dat er meer mensen bij mij langskomen voor tuning omdat ze Gijs niet kunnen bereiken."
Gijs N. werd eind april opgepakt in zijn huis in Udenhout. Hij zit nog steeds vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.