Schildpadden, slangen en vogelspin gedumpt in Berkel-Enschot: 'Mogelijk waren ze ingevroren'

11 juni 2015 om 16:27
nl
Een medewerker van de gemeente deed woensdagmiddag een lugubere vondst: hij trof 39 dode exotische dieren aan dicht bij een bosperceel aan de Eindhovenseweg in Berkel-Enschot. De dieren lagen in kratten en zakken en zijn volgens de politie na de dumping gestorven.
Geschreven door

De politie denkt dat de dieren een week geleden zijn gedumpt. Er zijn geen aanwijzingen dat er ook dieren zijn ontsnapt. In totaal werden er 22 slangen, zestien landschildpadden en één vogelspin aangetroffen.
De dierenpolitie roept getuigen op zich te melden.
'Ze waren al dood'Sjef van Overdijk, hoofd dierverzorging Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg, is het niet helemaal met de politie eens. Hij denkt dat de dieren al dood waren toen ze werden gedumpt.
"Als die schildpadden hadden geleefd tijdens het dumpen, zouden ze nog steeds in leven zijn geweest of zouden hun resten al zijn vergaan in dit warme weer. Deze dieren zijn niet recent doodgegaan", aldus Van Overdijk, die niet uitsluit dat de exotische dieren ergens bij iemand in de vriezer hebben gelegen voordat ze werden gedumpt - mogelijk om ze later op te zetten.
"Dat zou verklaren waarom ze nog in deze staat zijn", zegt Van Overdijk uit. Zeker weten doet hij het niet, maar hij vermoedt dat de dieren zijn gedumpt omdat je ze niet zomaar legaal in Nederland mag houden.
"Daar heb je een overdrachtsverklaring voor nodig, zelfs als ze dood zijn. Ik denk dat ze daarom gedumpt zijn, het papierwerk was misschien te veel gedoe voor de eigenaar.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.