Video

Verpleegkundige zamelt geld in voor uitvaart Ria Koetje uit Tilburg: 'Ik moest wat doen'

11 juni 2015 om 21:41
nl
Ria Koetje uit Tilburg overleed dinsdag aan kanker na een kort ziekbed. Haar kinderen Tim (20) en Tara (18) bleven alleen achter en kwamen tot de ontdekking dat er geen uitvaartverzekering was. De Tilburgse verpleegkundige Mark Jacops-Trimon ontfermde zich over de kinderen. Hij verzorgde Ria tijdens haar laatste dagen.
Geschreven door

"Normaal hou ik werk en privé strikt gescheiden, maar de situatie is zo schrijnend dat ik iets moet doen", vertelt de verpleegkundige die vooral terminale zorg op zich neemt.
Mark kent het gezin pas sinds zaterdag. "Alle verhalen die iedereen vertelde over Ria waren zo aangrijpend. Ze betekende veel voor de mensen om haar heen. Zonder geld zou het een begrafenis door de gemeente worden en dat verdient ze niet." Samen met de kinderen regelde hij een ingetogen begrafenis. "Er is nu alleen nog veel geld nodig, maar zo krijgt ze wel waar ze recht op heeft."
Actie via sociale mediaTara en Tim hebben weinig contact met familie, dus Mark zette gelijk een actie op. "Ik kon gewoon niet toezien dat ze in de problemen zouden komen. Je moeder verliezen is al erg genoeg", zegt Mark. "Via Facebook en andere sociale media heb ik het verhaal gedeeld en ik heb een actiepagina voor ze gemaakt."
In april ging Ria naar het ziekenhuis voor een operatie aan haar galblaas. Daar kwam ze erachter dat ze kanker had en dat ze niet lang te leven zou hebben.
OverblijfmoederDe kinderen van Ria zijn erg dankbaar voor de hulp die ze van Mark krijgen. "Het is ontzettend bijzonder dat iemand die ons pas een paar dagen kent zoveel voor ons wil doen", vertelt Tara.
"Mijn moeder was een bijzonder mens. Ze werkte 18 jaar als overblijfmoeder bij basisschool Bibit in de Reeshof. Ze leefde iedere dag naar dat uurtje met de kinderen toe."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.