Drie jaar cel voor vader (58) uit Terheijden die zijn dochter tien jaar lang misbruikte

11 juni 2015 om 15:15
nl
Een 58-jarige man uit Terheijden die zijn minderjarige dochter tien jaar lang heeft misbruikt, moet drie jaar de gevangenis in waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald.
Geschreven door

De rechter neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij zijn eigen dochter, nu zeventien,  jarenlang en op zo'n jonge leeftijd heeft misbruikt. Ook maakte hij kinderpornografische foto's van het meisje.
'Vertrouwen beschadigd'"Daarmee heeft hij het vertrouwen dat een kind in haar vader heeft ernstig heeft beschadigd", aldus de rechtbank.
In het vonnis heeft de rechter rekening gehouden met het onderzoek waaruit blijkt dat de man licht zwakzinnig is en daarmee verminderd toerekeningsvatbaar. Ook is hij niet eerder met justitie in aanraking geweest.
ReclasseringDe man uit Terheijden moet zich onder toezicht stellen van de reclassering. Hij kan opgenomen worden in een Forensisch Psychiatrische Polikliniek. De straf die de rechtbank heeft opgelegd, is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.