Sport donderdag: schoonspringer De Bruijn achtste op EK, Özcelik voor twee jaar naar RKC

12 juni 2015 om 09:36
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor voetballers Orlando Smeekes Okan Özcelik, schoonspringer Yorick de Bruijn.
Geschreven door

Van Iersel door in NoorwegenMarleen van Iersel uit Goirle en Madelein Meppelink zijn in de groepsfase van het Stavanger Major ongeslagen gebleven en dus zeker van een plek in de tweede knock-outronde. De Nederlandse beachvolleybalsters wonnen donderdag ook hun derde partij. Dat ging donderdag ten koste van Louise Bawden en Taliqua Clancy. Dit Australische duo leek in de eerste set volkomen te worden afgeserveerd maar herstelde zich knap. Uiteindelijk bogen ze na bijna een uur toch voor de als tweede geplaatste Oranje-vrouwen: 21-10 26-28 15-12.    De Bruijn achtste op EK Schoonspringer Yorick de Bruijn uit Eindhoven is vandaag op de Europese kampioenschappen in de Duitse stad Rostock achtste geworden op de 3 meterplank. De titel ging naar de Fransman Matthieu Rosset, die gisteren ook al Europees kampioen werd op de 1 meterplank.  De Bruijn bleef ondanks twee goed uitgevoerde schroefsprongen, met een hoge moeilijkheidsgraad, uit de buurt van een medaille. Met een score van 403,75 kwam hij 72,95 punten tekort op winnaar Rosset, die uitkwam op 476,7.
Özcelik naar RKC Waalwijk Okan Özcelik mag zich de komende twee seizoenen RKC'er noemen. De aanvaller is na Jonathan Kindermans de achtste versterking in de Waalwijkse selectie voor het komende seizoen. Özcelik komt transfervrij over van Topklasser USV Hercules. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en speelde daarna voor onder meer Elinkwijk, Topklasser FC Chabab en kwam ook uit in de Turkse competitie.
Smeekes tekent bij FC Den BoschOrlando Smeekes speelt volgend seizoen voor FC Den Bosch. De 33-jarige verdediger tekende vandaag in Den Bosch een contract voor één jaar. De Bosschenaren kunnen na dat seizoen het contract met nog een jaar verlengen. Smeekes komt transfervrij over van Topklasser WKE. Hij speelde in het verleden voor onder meer TOP Oss, Helmond Sport, FC Volendam en Go Ahead Eagles. Na de zomer van 2008 begon Smeekes aan een buitenlands avontuurtje waarbij hij onder meer in de Duitse en Zuid-Afrikaanse competitie uitkwam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.