'Wie?' Bewoners Saruman in Geldrop reageren op overlijden Christopher Lee (93)

11 juni 2015 om 17:10
nl
Acteur Christopher Lee (93) is overleden. Tot zijn bekendste rollen hoort die van de kwaadaardige tovenaar Saruman in de trilogie van 'The Lord of The Rings'. Bewoners van de Saruman in de wereldberoemde Tolkienwijk in Geldrop zijn weinig onder de indruk van zijn overlijden: "Christopher Lee, dat zegt me vaag wel iets ja."
Geschreven door

"Is dat niet de schrijver van die boekenreeks?", zegt een bewoner die de overleden acteur verwart met J.R.R. Tolkien, de eigenlijke schrijver.  
Wereldwijd bekendAl sinds begin jaren 90 heeft Geldrop een wijk waar de straten zijn vernoemd naar karakters uit Lord of the Rings van Tolkien. Berichtgeving in The Huffington Post begin vorig jaar zorgde voor wereldwijde bekendheid van het kleine wijkje. Midden in de wijk ligt Saruman, genoemd naar het personage van Christopher Lee.
Het overlijden van de acteur is voor een enkele bewoner van de straat wel nieuws: "Dat boek heb ik wel een paar keer gelezen ja, prachtig! Echt jammer dat Lee overleden is."
'Niet te lezen die boeken'Maar het merendeel van de bewoners is niet of weinig onder de indruk van het overlijden: "Ik vind die boeken niet te lezen", zegt een bewoner. "Een hele hoop gevecht en rare dingen. Ik wist niet van zijn overlijden, wel erg natuurlijk voor mensen die hem kennen. Ik woon toevallig aan de Saruman maar we hebben het er nooit over hoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.