Bejaard echtpaar bestolen van spaargeld in Tilburg: 18-jarige opgepakt voor brute straatroof

11 juni 2015 om 17:25
nl
De politie heeft woensdagavond in Den Bosch een 18-jarige Rotterdammer aangehouden voor de brute straatroof op een bejaard echtpaar eind december vorig jaar in Tilburg. Daarbij werd het spaargeld van het stel buitgemaakt. Meer aanhoudingen zijn op komst, stelt de politie.
Geschreven door

De beroving vond op 29 december plaats aan het einde van de middag in het Reeshofpark in Tilburg. De man (82) en vrouw (83) hadden toen net geld opgenomen en boodschappen gedaan.
Beroofd van spaargeldZe hadden een boodschappentrolley op wieltjes bij zich, waarin ze hun boodschappen en een groot bedrag aan contant geld vervoerden. Het ging om hun spaargeld, dat uit enkele tienduizenden euro's bestond.
“Het ergst vinden ze dat er zo veel geld is meegenomen", lichtte een politie woordvoerder destijds toe. "Ze hadden een groot deel van hun leven daarvoor gespaard. De daders moeten geweten hebben dat de man zo veel geld bij zich had.”
Daders wachtten echtpaar opOp het fietspad van de Reeshofdijk werd het stel beroofd door twee mannen. De daders sprongen vanuit de bosjes tevoorschijn. De straatrovers eisten de boodschappentas op wieltjes op. In het tumult kwamen de man en de vrouw ten val.  
Bij de valpartij raakte de 83-jarige vrouw lichtgewond aan haar linkerknie. Haar man had geen noemenswaardig letsel opgelopen. De daders gingen er met de trolley vandoor en stapten even verderop in een gereedstaande auto.
Het opsporingsprogramma 'Opsporing Verzocht' liet beelden van de daders zien.[youtube:body:https://youtu.be/zB7eIBqvCt0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.