Video

Geslaagd of gezakt? Spannende dag voor meer dan 30.000 Brabantse eindexamenkandidaten

11 juni 2015 om 19:41 • Aangepast 21 november 2020 om 17:51
nl
De vlag kan uit of er moet opnieuw de studieboeken ingedoken worden: donderdag hoorden de examenkandidaten in Brabant of ze geslaagd of gezakt zijn, of volgende week aan de herexamens moeten.
Profielfoto van
Geschreven door

In Brabant krgen 31.822 examenkandidaten hun uitslag, onder wie 16.869 VMBO’ers, 9142 havisten en 5811 vwo’ers. Omroep Brabant ging donderdag met een bloemetje langs bij enkele scholieren die al zeker waren van hun diploma.

Wachten op privacy instellingen...

KlachtenEr kwam dit jaar een recordaantal klachten binnen over de examens: ruim 159.000. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) speelt de klachten door naar het College voor Toetsen en Examens (CvTE).
Sommige klachten worden besproken door dit college en de Inspectie van het Onderwijs. Het CvTE spreekt van een goed verlopen examen- en afnameperiode.
“Dankzij de medewerking van de scholen konden de examens in de meivakantie, slechts enkele dagen voor aanvang worden bezorgd. Daardoor lagen ze maar kort in de kluizen en brandkasten op de scholen'', schrijft het college.
Nederlandse nationaliteitVoor de 18-jarige Nooruldeen Ali uit Steenbergen was het donderdag extra spannend. Hij vluchtte vijf jaar geleden met zijn familie uit Irak, waar hij verschrikkelijke dingen had meegemaakt. Nooruldeen: "Ik mag blijven, maar ik wil hel graag écht Nederlander worden. Alleen dan moet ik eerst mijn examen halen."
Na een uur lang nagelbijtend bij zijn telefoon te zitten, kwam het verlossende bericht: Nooruldeen is inderdaad geslaagd. "Ik ben enorm opgelucht (...). Nu kan ik eindelijk verder met mijn leven."
PrijsvraagDonderdag was voor veel middelbare scholieren in Brabant al een spannende dag, maar Omroep Brabant maakte de dag voor eindexamenkandidaten nog een beetje spannender.
Eén van hen kon twee kaarten winnen voor het Groots met een Zachte G-concert van Guus Meeuwis deze vrijdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.