Video

Ballenkinderen Topshelf Open zouden flauwvallen door watertekort, organisatie grijpt in

11 juni 2015 om 19:06
nl
Bij het Topshelf Open in Rosmalen zouden al vier ballenkinderen zijn flauwgevallen door de hitte. Toernooidirecteur Marcel Hunze grijpt in en wil dat er op zijn toernooi beter met de kinderen wordt omgegaan. De ballenrapers zelf zeggen dat water drinken tijdens de wedstrijd tot dusverre uit den boze was.
Geschreven door

Aan het begin van het toernooi, tijdens de kwalificatiewedstrijd van Indy de Vroome tegen Julia Glushko ging het mis. Een ballenmeisje werd onwel, en moest opgelapt worden. Ze kreeg water en een banaan. Daarna werd ze ondersteund en weggedragen om ergens op een rustig plekje bij te komen.
ZIE OOK: Topshelf Open dag 4: Mahut slaat titelverdediger Bautista Agut naar huis
Geen waterHet flauwvallen gebeurt vaker, zo zeggen de ballenrapers. "Een paar jaar geleden stond ik met deze hitte op het center court", zegt ballenmeisje Stefanie. "Het werd te warm, en ik had geen water en toen viel ik flauw." Volgens een andere ballenjongen zijn er afgelopen vrijdag vier kinderen flauwgevallen.
De reden, zo zeggen meerdere kinderen, is dat drinken op de baan uit den boze is. "Je staat drie kwartier op een baan, je hebt drie kwartier rust en je mag weer drie kwartier. Op de baan mag je niet drinken", zegt een ballenmeisje. Een ballenjongen vult aan: "Tijdens de partij mogen we niet drinken, dan moet het heel warm zijn. Alleen bij meer dan dertig graden mag het soms wel."
Organisatie grijpt inEHBO'er Ton van Nuenen herkent het beeld, maar benadrukt dat de kinderen voor en na de partijen genoeg water binnenkrijgen. "Soms bloedt mijn hulphart wel, maar het is wel een tegenstrijdigheid waarmee je soms te maken hebt."
Toernooidirecteur Marcel Hunze zegt dat het beleid bij het evenement is dat de kinderen gewoon mogen drinken. Dat zou 's ochtends tijdens een instructie ook zijn benadrukt. Als dat niet duidelijk is gaat de directeur dat 'per direct' aanpakken. "We moeten ze dat blijkbaar nog een keer extra vertellen, want sommige kinderen hebben dat misschien nog niet goed meegekregen. Dus dat gaan we nu meteen op basis van deze informatie doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.