Sport donderdag: Erik Cadée verovert zilver in Oslo, Marleen van Iersel start goed in Stavanger

11 juni 2015 om 20:43
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor beachvolleybalster Marleen van Iersel, zwemster Femke Heemskerk en discuswerper Erik Cadée.
Geschreven door

Van Iersel blijft ongeslagen in pouleBeachvolleybalster Marleen van Iersel uit Goirle is met Madelein Meppelink ongeslagen gebleven tijdens de groepsfase van het Stavanger Major in Noorwegen. Ze wonnen donderdag ook hun derde poulewedstrijd. Dat ten koste van Louise Bawden en Taliqua Clancy uit Australië. Het duel eindigde in 21-10, 26-28 en 15-12.
Urbanek klopt CadéeDiscuswerper Erik Cadée uit Den Bosch heeft zilver gewonnen tijdens de Diamond Leaguewedstrijden in het Noorse Oslo. Hij wierp de discus donderdag over 62,32 meter. Desondanks bleef hij ver verwijderd van de limiet voor het WK in augustus in Beijing, die ligt op 65,00 meter. De Pool Robert Urbanek won in Oslo met een afstand van 63,85 meter. Zijn landgenoot Piotr Malachowski werd derde.
Heemskerk wint in BarcelonaFemke Heemskerk heeft vanmiddag in Barcelona de 100 meter vrije slag op haar naam geschreven. De zwemster van NTC Eindhoven tikte aan na 53,25 seconden. Ze bleef ploeggenote Ranomi Kromowidjojo bijna zestig honderdsten voor. De Deense Pernille Blume finishte als derde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.