'Handen af van onze kinderen': Inwoners gemeente Halderberge boos over sluiting van 22 speeltuinen

11 juni 2015 om 21:49
nl
De gemeente Halderberge heeft zich de woede op de hals gehaald van een groot aantal ouders en kinderen vanwege het plan om in totaal 22 speeltuintjes te sluiten. Volgens de gemeente is er geen geld meer voor onderhoud van de speeltoestellen. Bovendien zouden er volgens het college van burgemeester en wethouder nog genoeg speelveldjes overblijven.
Geschreven door

Inwoners van het Tivoliplantsoen in Oudenbosch zijn een handtekeningenactie gestart in de hoop het tij te keren. Volgens initiatiefneemster Wendy Verschuren spelen er dagelijks tientallen kinderen in het speeltuintje.
Dichtbij is veilig"Dit is schandalig wat er gebeurt. Waar moeten onze kinderen straks spelen?", vraagt Verschuren zich af. Ze krijgt bijval van een oudere dame uit de buurt: "Waarom zou je deze speeltuin weghalen. Dat is weer typisch zo'n idee dat is bedacht achter een bureau. Kinderen kunnen hier veilig spelen. Als er iets gebeurt, zijn er altijd ouders in de buurt".
Genoeg speeltuinen overNiet alleen in Oudenbosch maar ook in onder meer Hoeven, Oud-Gastel en Stampersgat is de toekomst van een aantal speeltuinen niet zeker. Volgens wethouder Jan Paantjens is dit het gevolg van een raadsbesluit van twee jaar geleden. "Er zijn natuurlijk ook kleine speeltuinen die vlak in de buurt liggen van grotere speellocaties. Dan heb je zo'n kleintje in principe niet nodig", aldus de wethouder.
Wendy Verschuren heeft tot nu toe vijftig handtekeningen verzameld en het einde is nog niet in zicht. "Laat de kinderen kinderen blijven", zegt ze strijdvaardig en haar woorden blijken niet aan dovemansoren gericht.
GemeenteraadDonderdagavond besloot de gemeenteraad unaniem om inwoners meer te betrekken bij de toekomst van de speeltuinen. Naast meer inspraak en extra geld vindt de gemeenteraad dat er meer ruimte moet komen voor initiatieven van bijvoorbeeld wijkverenigingen die op eigen kosten speeltuintjes willen onderhouden of opknappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.