'Geen geld steken in onderzoeken naar gereguleerde wietteelt'

12 juni 2015 om 00:49
nl
Het CDA wil dat gemeenten geen onderzoek naar de regulering van wietteelt betalen. De Brabantse steden Eindhoven, Tilburg en Breda zijn onder meer bereid geld te steken in dit soort onderzoek.
Geschreven door

CDA-Kamerlid Peter Oskam roept minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie op gemeenten die deze wietstudies bekostigen tot de orde te roepen. De minister zou deze gemeentelijke besluiten moeten vernietigen. “Het is zonde om maar iedere keer te investeren in dit soort onderzoeken”, zei Kamerlid Oskam donderdagavond tijdens een debat.
'Een stap verder'De Tweede Kamer nam vorige maand al een motie aan van het CDA-fractielid dat gemeenten niet mogen beginnen aan experimenten met gecontroleerde wietteelt. Oskam wil met het verbieden van onderzoeken dus nog een stap verder zetten.
Minister Van der Steur voelt niet veel voor zo’n maatregel. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de gemeenten als ze onderzoek willen laten doen naar gecontroleerde wietteelt, aldus Van der Steur. Van der Steur is wel tegen experimenten met gecontroleerde wietteelt.
'Taskforce verder uitbreiden'De ChristenUnie vroeg de minister om de speciale Taskforce van politie en justitie die de drugscriminaliteit in Zuid-Nederland bestrijdt, verder uit te breiden. Van der Steur vindt dat op dit moment niet nodig omdat de Taskforce al 'zeer indrukwekkende resultaten' behaalt.  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.