Video

Groots met een Zachte G: Guus Meeuwis verkiest Philips Stadion boven Royal Albert Hall

12 juni 2015 om 09:08
nl
Het is bijna zover. Guus Meeuwis begint vrijdagavond voor de tiende keer aan een reeks stadionconcerten in het Philips Stadion in Eindhoven. De Tilburgse zanger viert dit jaar een dubbel jubileum: twintig jaar in het vak en tien jaar in het stadion. Guus heeft er zin in: "Elke keer dat we hier mogen staan, is een feestje."
Geschreven door

Sinds 1 juni is het in en rond het PSV-stadion al een drukte van jewelste. Zodra het voetbal stopt, trekt Guus er met zijn crew in. Er wordt twaalf dagen lang gebouwd aan het grote podium, de lichtshow en het geluid. De shows zijn door de jaren heen steeds professioneler geworden.
Toch kijkt Guus met veel plezier terug op de eerste concertreeks in 2006. "We moesten nog veel leren, wisten wij veel?! Toch waren die eerst concerten geweldig. Die blijven je altijd bij."
VerrassingenIn de afgelopen jaren waren er regelmatig verrassingsoptredens van collega's als Marco Borsato, Rowwen Hèze en Gers Pardoel. Ook Frans Bauer was er een keer bij. Guus: "Ook een hoogtepunt. Er zijn er te veel om op te noemen."
Dit jaar heeft hij ook weer paar bijzondere verrassingen in petto. Zoals altijd houdt Meeuwis zijn kaken op elkaar. Toch is er wel al een naam verklapt. "Kenny B komt langs. Hij moet erbij zijn met die gigantische hit 'Parijs'. En hij heeft natuurlijk mijn laatste single geschreven."
Royal Albert HallEen paar weken geleden stond Guus nog in een uitverkochte Royal Albert Hall in Londen. Op dat podium wilde de zanger altijd al een keer staan. En het lukte ook nog om de tent uit te verkopen. Dan moet de keuze toch makkelijk zijn zou je zeggen. Royal Albert Hall of het Philips Stadion?
"Dat is niet moeilijk", zegt Guus. "Die Royal Albert Hall is een eenmalige droom. Die is nu uitgekomen. Maar dit stadion en deze concerten zijn veel meer. Dit is thuiskomen. Dit is een verslaving. Ik ruil die Royal Albert Hall dus blind in voor het Philips Stadion."
Guus Meeuwis staat dit jaar vijf keer in het PSV stadion: 12, 13, 14, 19 en 20 juni.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.