Nachtnet Brabant nog niet volledig van de baan

12 juni 2015 om 01:11
nl
Er gloort toch weer hoop voor voortzetting van het nachtnet. De provincie heeft donderdag een plan gepresenteerd waarmee drie jaar lang ’s nachts na twee uur bussen in plaats van treinen gaan rijden tussen Eindhoven en de Randstad. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven schrijven dit aan de gemeenteraad.
Geschreven door

Voorwaarde voor het doorgaan van deze pilot is wel dat betrokken gemeenten in Brabant de helft van de kosten voor hun rekening nemen. De provincie zou dan de andere helft van deze pilot moeten betalen.
'Nachtnet in 2016 opgeheven'Als dit niet doorgaat, dan is het nachtnet vanaf 2016 na twee uur ’s nachts definitief van de baan. Voor het alternatief in de vorm van een nachtnet voor bussen is vooralsnog geen geld beschikbaar.
Het Eindhovense college belooft de raad dat het met een voorstel komt. B en W hopen dat ze hierin ook de reactie kunnen meenemen van de Nederlandse Spoorwegen op een verzoek vanuit Eindhoven en Den Bosch om door te gaan met een late nachttreinverbinding in het weekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.