'Eindelijk gerechtigheid', Ruben Wijnen blij met arrestatie van man die hem stak in Udens café

12 juni 2015 om 02:11
nl
John van den Heuvel heeft de 30-jarige Udenaar Willem van H. opgespoord die in 2011 Ruben Wijnen met een glas in zijn oor stak. Dat was donderdagavond te zien in het tv-programma ‘Op de vlucht’ van de Eindhovense misdaadjournalist. De politie kon de man via een lange speurtocht uiteindelijk oppakken in Tilburg. Wijnen liet weten erg opgelucht te zijn: "Na vier jaar heb ik eindelijk rust."
Geschreven door

De speurtocht naar de Udenaar verliep via Oisterwijk, Elshout en Tilburg. Via een bericht op sociale media waarin de vriendin van de man te zien was, die afkomstig is uit Oisterwijk, kon hij worden opgespoord. Uiteindelijk werd de Udenaar in Tilburg opgepakt waar hij aan het werk was. Dit was te zien in het RTL-programma 'Op de vlucht'.  
Straf niet uitgezetenDe man uit Uden stak Wijnen, afkomstig uit dezelfde plaats, in februari 2011 in een café op de Markt met een glas in zijn oor. Wijnen bemiddelde in een ruzie. Toen hij weg wilde lopen, werd hij door de Udenaar aangevallen met een gebroken glas.
Willem van H. werd in 2012 veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. De man was sindsdien op de vlucht, maar moet nu alsnog zijn straf uitzitten. Ruben is er blij mee. "Het is alleen raar dat er een dergelijk programma voor nodig is om die man op te sporen. John heeft goed werk gedaan. Ik heb nu rust".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.