24-uursstaking bij DAF Trucks voor een betere cao

12 juni 2015 om 08:30
nl
Werknemers van DAF Trucks in Eindhoven leggen vrijdag 24 uur het werk neer. FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben opgeroepen tot de actie. Donderdag werden al flyers uitgedeeld over de staking.
Geschreven door

De werknemers leggen het werk een dag neer om actie te voeren voor een betere cao. De staking van vrijdag is niet de eerste. Eind mei legden honderden werknemers het werk al een keer neer. Volgens DAF doen er vrijdag zo'n 450 medewerkers mee aan de staking. Hierdoor is de truckproductie gehalveerd. Nogmaals rollen er per dag 174 vrachtwagens uit de fabriek.
Volgens de bonden zou DAF toen extra mensen hebben ingezet om het gebrek aan werknemers door de staking op te vangen. Er zouden veiligheidsregels zijn overtreden doordat niet-gecertificeerd personeel op heftrucks reden. Het bedrijf ontkent dit.
Meer loonDe bonden eisen een betere cao nadat onderhandelingen over een nieuwe cao metaal zijn mislukt. FNV Metaal eist onder andere drie procent meer loon en betere regelingen voor invulling van de arbeidstijden.
DAF Trucks valt onder de cao grootmetaal. Daarin zijn in totaal zo’n 140.000 werknemers actief. In de kleinmetaal zijn dat er nog eens 285.000.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.