Video

Daverend applaus voor Albert West: uitvaartdienst, erehaag en toezingen in Den Bosch

12 juni 2015 om 23:21 • Aangepast 21 november 2020 om 17:51
nl
De Sint-Jan in Den Bosch puilde vrijdag helemaal uit voor de uitvaart van Albert West. Om halfelf begon de dienst, rond tien voor halfeen was de plechtigheid klaar. De mis verliep sober en ingetogen, maar aan het einde klonk een luid applaus voor de zanger uit Rosmalen.
Profielfoto van
Geschreven door

De Bossche kerk zat zo ontzettend vol dat veel belangstellenden moesten gaan staan om maar iets van de plechtigheid mee te krijgen. Vanwege de drukte was er een tekort aan bidprentjes. Tijdens de dienst werden verschillende toespraken gehouden. Tegen het eind van de dienst was er een lang en daverend applaus voor West.

Wachten op privacy instellingen...

Oud-collega's als Corry Konings en Ben Cramer waren bij de dienst aanwezig. Ook burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch woonde de plechtigheid bij. Omroep Brabant zond de uitvaart live uit op de website.
ErehaagOok op straat stonden heel veel mensen, vooral na afloop. Bij het verlaten van de kerk werd de zanger geëerd met een menselijke erehaag op de Parade. De vijf grootste hits van Albert West waren te horen. “We hopen dat Albert rijdend door de erehaag een mooi afscheid naar de begraafplaats krijgt”, liet manager Birgitte Vis eerder weten. Albert kreeg waar heel veel artiesten blij van worden: een groot applaus.

De zanger overleed vorige week op 65-jarige leeftijd. Een fietsongeluk in de polder bij Maren-Kessel dat op 27 mei plaatsvond, is de zanger uiteindelijk fataal geworden. Hij overleed donderdagochtend om vijf uur in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. In december 2012 raakte de zanger eenzijdig verlamd door een ruggenmerginfarct. Sindsdien revalideerde hij en trad hij niet meer op.
Albert West was de afgelopen jaren vaak te gast bij Omroep Brabant. Dit weekend zenden we de mooiste fragmenten daarvan uit in het programma ‘Herinneringen aan Albert West’. Met ook reacties en herinneringen van collega’s uit het vak zoals Corry Konings, Anita Meyer en Pierre Kartner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.