Grondstof voor amfetamine en xtc in loods Voltterrein in Tilburg, 400 liter weggelekt in riool

12 juni 2015 om 23:37 • Aangepast 21 november 2020 om 17:51
nl
In een loods op het Voltterrein aan de Groenstraat in Tilburg heeft de politie vrijdagochtend veertig vaten met in totaal 8800 liter aan grondstoffen voor de productie van amfetamine en xtc gevonden. Ook is er munitie en drie kilo amfetamine aangetroffen. De huurder van de loods, een 42-jarige man uit Tilburg, is aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

De vondst werd gedaan na een tip. Rond halfacht vielen agenten het pand binnen. Volgens een woordvoerder van de politie zit in de vaten de chemische stof formamide.
Experts zeggen dat daarmee zo'n zesduizend kilo aan drugs gemaakt kunnen worden met een straatwaarde van twee miljoen euro.
GarageboxEen team van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen heeft monsters afgenomen. Ook een groot vat in een garagebox op het bedrijventerrein is onderzocht. De vaten worden afgevoerd.
Volgens de politie zorgde de opslag van de chemicaliën voor een gevaarlijke situatie. "Zeker bij dit warme weer", aldus een woordvoerder.
Dumpen drugsafvalDe aangehouden Tilburger wordt ook verdacht van het dumpen van drugsafval in het riool en het bezit van materialen voor hennepteelt. Bij een doorzoeking werden later op de middag ook nog een kruisboog en een vuurwapen gevonden.
Bij het politieonderzoek zijn ook medewerkers van de FIOD en de gemeente Tilburg betrokken. Burgemeester Noordanus kwam ter plaatse om de situatie te bekijken. De Omgevingsdienst heeft ontdekt dat vierhonderd liter formamide is weggelekt in het riool. Hierdoor is bij een aanpandig bedrijf schade ontstaan.
Eerdere drugsvondstHet is niet de eerste grote drugsvondst op het Voltterrein. In september vorig jaar werd een grote hennepkwekerij en zesduizend liter drugs-chemicaliën gevonden. Op last van de burgemeester werd het pand destijds gesloten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.