Musicalsterren pikken het niet! 'Fusieplan Musicalacademie ten koste van kwaliteit'

12 juni 2015 om 14:03
nl
Musicalsterren en studenten gaan maandag protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen op de Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg. Leerlingen en oud-leerlingen van de school organiseren een reeks voorstellingen om aandacht te vragen voor de plannen om een aantal opleidingen samen te voegen.
Geschreven door

Volgens RTL Boulevard doen beroemde alumni, zoals Musical Award-winnaar Terence van der Loo en sopraan Maartje Rammeloo mee aan het protest.
Pia Douwes en Freek Bartels op de bresOok Amy Egbers, de dochter van Tom Egbers en Janke Dekker, is één van de studenten die maandag protesteert. Verder wordt de actie gesteund door Pia Douwes, Freek Bartels, Anouk Maas en Wieneke Remmers.
De Fontys Academie wil van de drie verschillende opleidingen Musical, Regulier en Klassiek, één studie maken. De studenten zijn bang dat de kwaliteit van de opleiding niet meer kan worden gegarandeerd.
Succesvolle studiesDe musical- en muziekopleidingen zijn de meest succesvolle studies van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vrijwel iedereen die de afgelopen vijftien jaar is afgestudeerd, kan goed rondkomen van zijn optredens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.