Video

Broers Jelle, Lucas en Menno uit Helmond slaagden op dezelfde dag: 'Gezonde concurrentie'

12 juni 2015 om 14:27
nl
Wapperende nationale vlaggen met een schooltas aan de vlaggenstok zijn een bekend beeld in de week van de eindexamenuitslagen. Maar in huize Hoff in Helmond doen ze er nog een paar bij. Daar versieren sinds donderdag maar liefst drie vlaggen de voorgevel.
Geschreven door

Op dezelfde dag dat Jelle (17) te horen kreeg dat hij geslaagd was voor zijn havo, kregen zijn jongere broers, de tweeling Lucas en Menno (16), ook het verlossende telefoontje. Zij slaagden voor vmbo-t, de voormalige mavo. "Natuurlijk was er gezonde concurrentie," zegt Lucas. Met een gemiddelde van 8 heeft hij van de drie broers de hoogste score. "Ik was altijd al meer van het studeren dan mijn broers."
'Dat gaat niet goed samen'De broers zaten niet op dezelfde scholen. "Onze ouders vonden het beter om ons als eeneiige tweeling naar aparte vervolgscholen te sturen," zegt Menno. Hij ging als enige naar het Carolus Borromeuscollege in Brandevoort. Zijn broers haalden hun diploma aan het Knippenbergcollege in Helmond. Ook voor hun eindexamenfeest hebben de broers geen gezamenlijke plannen. "Onze vrienden zijn nogal verschillend, dat gaat niet goed samen," zegt Lucas.
In hun vervolgstudies komen de tweelingbroers weer samen: ze hebben allebei gekozen voor  de opleiding vestigingsmanager groothandel in Eindhoven. Grote broer Jelle gaat de mbo-opleiding Management, Transport en Logistiek doen in Tilburg. "Misschien beginnen we ooit nog wel eens samen een bedrijf," zegt Jelle. "Dat zou wel leuk zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.