Video

Kiki Bertens verslaat titelverdedigster Vandeweghe en staat in halve finale Topshelf Open

12 juni 2015 om 14:32 • Aangepast 21 november 2020 om 17:50
nl
Kiki Bertens heeft vrijdag voor een grote verrassing gezorgd in Rosmalen. De Nederlandse tennisster versloeg titelverdedigster Coco Vandeweghe in de halve finale van het Topshelf Open in twee sets.
Profielfoto van
Geschreven door

Het werd 6-4 en 6-1 voor Bertens. Vandeweghe serveerde een groot deel van de wedstrijd slecht en kon zich daarom in de rally's geen enkele fout permitteren tegen Bertens. Die maakte ze echter wel, waardoor Bertens veelal domineerde. Haar solide spel, goede opslag en vaak scherpe returns leverden de Nederlandse de zege op.
Sterke servicesBertens speelde een overtuigende wedstrijd tegen de Amerikaanse nummer 34 van de wereld. "Ik ben heel blij, vooral ook over de manier waarop ik heb gewonnen'', zei ze achteraf glunderend. Bertens serveerde sterk en kon daardoor druk houden in de rally's. Slechts één keer kwam ze in de problemen op haar eigen service, maar op 2-3 in de eerste set wist Vandeweghe haar enige breakpoint niet te verzilveren.

Wachten op privacy instellingen...

De Amerikaanse toonde in haar vorige wedstrijden op het Rosmalense gras nog haar vorm en lachte de foutjes die ze maakte toen weg. Ditmaal serveerde ze echter niet goed, waardoor de fouten haar begonnen op te breken. Vandeweghe raakte zichtbaar gefrustreerd en sloeg soms onverklaarbare missers. Bertens profiteerde op 3-3 in de eerste set en liep uit naar 3-5.
MatchpointBertens kreeg vier setpoints op de service van de Amerikaanse, maar kon die niet verzilveren. Op eigen service lukt dat daarna wel. In de tweede set was het verschil veel groter. Liefst drie keer ging Bertens door de opslag van de Amerikaanse heen en ook het matchpoint op 1-5 was een breakpoint. Vandeweghe kon een return van Bertens niet goed beantwoorden.
Het is voor het eerst sinds 2008 dat een Nederlandse tennisster de halve finales haalt op het toernooi van Rosmalen. Destijds wist Michaëlla Krajicek de laatste vier te bereiken. "Ik had nog nooit een wedstrijd gewonnen op Rosmalen, beter kan het niet", jubelde Bertens.

Wachten op privacy instellingen...

Giorgi, Jankovic en BencicIn de halve finale moet Bertens het zaterdag opnemen tegen de sterke Italiaanse Camila Giorgi. Die schakelde eerder Michaëlla Krajicek uit. Giorgi plaatste zich voor de halve eindstrijd via een 4-6, 6-3 en 7-6 zege op Jaroslava Shvedova uit Kazachstan.

Wachten op privacy instellingen...

De andere halve eindstrijd gaat tussen de oud nummer één van de wereld Jelena Jankovic en Belinda Bencic. Jankovic had weinig moeite met de Duitse Annika Beck: 6-4 en 6-1. Bencic had het lastig tegen de Franse Kristina Mladenovic: 7-6, 6-7 en 7-5. Bencic werd vorig jaar uitgeroepen tot beste nieuwkomer in de WTA-tour.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.