Examenstress voor vwo'ers Cambreur College in Dongen duurt langer: onenigheid correctoren

12 juni 2015 om 15:09
nl
Terwijl eindexamenkandidaten van middelbare scholen overal in het land de vlag uithangen met daaraan hun boekentas, duurt de examenstress voor één leerling van het Cambreur College in Dongen voort.
Geschreven door

De oorzaak, twee correctoren die het niet met elkaar eens kunnen worden over de geleverde prestaties voor het vak geschiedenis. Er wordt een derde corrector ingeschakeld die het verlossende woord moet geven.
Worst caseAanvankelijk was er onzekerheid over het lot van eenentwintig vwo-leerlingen. Van hen hebben er inmiddels twintig te horen gekregen of ze al dan niet een onbekommerde vakantie kunnen boeken, in herkansing moeten of definitief gezakt zijn. "We zijn daarbij uitgegaan van een worst case-scenario", vertelt afdelingsconrector havo en vwo Helga van der Weele.  
"Dit is heel vervelend. De commotie was groot maar we hebben het goed gecommuniceerd met leerlingen en ouders en er was begrip voor de situatie. We willen ook de leerling die nu nog in onzekerheid zit zo snel mogelijk duidelijkheid geven."
'Het kan altijd erger'Terwijl de geplaagde vwo'er noodgedwongen langer moet wachten, kan bij 248 collega-leerlingen de vlag al wel uit. Drie anderen moeten in het tweede tijdvak nog een keer aan de bak.  
Van der Weele zegt dat zij in haar jaren in het onderwijs niet eerder meegemaakt heeft dat correctoren er onderling niet uit kwamen bij de beoordeling. "En ik loop toch al al heel wat jaren mee. Maar het kan altijd erger. Er is nu een school waar de correctoren het niet eens zijn over het vak Nederlands. Dat gaat alle leerlingen aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.