Video

Filmpje toont ontsnapte slang in tuin Oosterhout: 'Nog onduidelijk om wat voor slang het gaat'

12 juni 2015 om 16:16
nl
In een tuin in de wijk Slotjes in Oosterhout is donderdagavond een slang gesignaleerd. Het is nog niet bekend om wat voor soort slang het gaat.
Geschreven door

De slang werd gezien in een tuin aan de Drossaardstraat. "We nemen de melding heel serieus", vertelt Anja van Splunder, waarnemend asielmanager van Dierenopvang Breda.
Onduidelijk of het om een gifslang gaat"We weten namelijk niet om wat voor slang het gaat." Het is dus nog niet duidelijk of het wel of niet om een gifslang gaat. "Wel is duidelijk dat het dier daar niet hoort."
De politie ontving donderdagmiddag tegen zes uur een melding van de bewoonster, aldus een woordvoerder. Ook de dierenambulance en een slangenexpert werden ingeschakeld.
Foto en filmpje gemaaktEr zijn volgens Van Splunder nog geen meldingen binnengekomen van mensen die een slang missen. Van het dier is een foto genomen en een filmpje gemaakt. "De slang is ongeveer een meter lang en heeft een omtrek van ongeveer vier tot vijf centimeter", aldus Van Splunder.
De bewoonster is bezorgd en vraagt buurtbewoners op te passen, bijvoorbeeld als zij kleine kinderen hebben en bij het tuinieren.  
Foto te onscherp om slang te herkennenOok Oscar Maas van Reptielenhuis De Aarde in Breda heeft de foto en het filmpje bekeken. Hij kan niet bepalen om wat voor slang het gaat. "De beelden zijn te onscherp." Hij raadt mensen aan niet zelf naar de slang te gaan.
Als zij het dier zien, kunnen ze het beste de dierenbescherming bellen. Het zou volgens hem om een rattenslang kunnen gaan en die zijn ongevaarlijk. "Maar het kan ook een ander soort slang zijn."
Ontsnappen met lekkere weerVolgens hem ontsnappen met het lekkere weer wel vaker slangen en reptielen. "Dat zoiets nu voorkomt, is niet zo gek."
Een ontsnapte cobra zorgde vorig jaar in Made voor veel onrust. De gemeente Drimmelen nam het bericht van de vermissing erg serieus.
Bewoners in de wijk werden geadviseerd de ramen en deuren dicht te houden. De slang werd na twee dagen gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.