Video

Ook Robin Haase in halve finale Topshelf Open, verslaat Ivo Karlovic in drie sets

12 juni 2015 om 17:21 • Aangepast 21 november 2020 om 17:50
nl
Na Kiki Bertens heeft ook Robin Haase vrijdagmiddag de halve finale van het Topshelf Open-tennistoernooi bereikt. Op het gras in Rosmalen versloeg hij knap de Kroaat Ivo Karlovic in drie sets. Kiki Bertens plaatste zich al eerder voor de halve finale. Zij versloeg titelverdedigster CoCo Vandeweghe.
Profielfoto van
Geschreven door

Haase versloeg Karlovic met 6-7 (4), 6-4 en 7-6 (3). Gedurende de hele wedstrijd kreeg Haase één keer de kans Karlovic te breken. Dat deed hij direct aan het begin van de tweede set, die hij vervolgens won. Karlovic kreeg veel meer kansen, maar benutte die niet.
Harde serviceDe Kroaat won in de eerste set wel de tiebreak dankzij zijn ontzagwekkende service, maar in de derde set had Haase een antwoord. Het werd opnieuw een tiebreak, maar ditmaal was de Nederlander de beste.

Wachten op privacy instellingen...

In de halve eindstrijd wacht Haase een ontmoeting met de Franse ex-toernooiwinnaar Nicolas Mahut. Die rekende vrijdag af met landgenoot Adrian Mannarino. De andere kwartfinalewedstrijden, Gilles Müller-Marius Copil en Illja Martchenko-David Goffin, werden gestaakt vanwege de regen maar konden later op de avond worden hervat. Müller en Goffin plaatsten zich voor de halve finale.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.