Video

Michiel van der Heijden in Baku: 'Er hangt hier een olympische sfeer'

12 juni 2015 om 17:20
nl
Een nieuw sportfenomeen gaat vrijdag van start: de Europese Spelen. Deze 'Olympische Spelen voor Europeanen' worden gehouden in de hoofdstad van Azerbeidjzan. Eén van de Brabantse sporters die meedoet is moutaninbiker Michiel van der Heijden uit Drunen. "Er hangt hier echt een olympische sfeer, met sporters uit alle landen verzameld in het atletendorp."
Geschreven door

In tegenstelling tot Van der Heijden lijkt de rest van Nederland nog niet echt warm te lopen voor de Europese Spelen. "Dat is wel een probleem. Ik zit hier in het dorp en krijg alles mee, maar in Nederland is er in de media nog maar weinig aandacht voor de Europese Spelen. Misschien dat het beter wordt als de wedstrijden straks beginnen."
De 23-jarige Van der Heijden komt zaterdag in actie bij het mountainbiken. Vrijwel de hele Europese top is aanwezig, maar de echte toppers laten het afweten. "Er zijn er een paar die voor een andere planning hebben gekozen en de spelen laten schieten. Toch denk ik dat er een mooi deelnemersveld aan de start zal staan en dat we een mooie wedstrijd gaan zien."
Of er kansen zijn voor Van der Heijden door de afwezigheid van de top, is volgens de Drunenaar 'moeilijk te zeggen'. "Het is toch een nieuw evenement, zulke Europese Spelen. Het is niet te vergelijken met het Europees Kampioenschap. Ik hoop morgen gewoon weer iets te verbeteren en iets te stijgen in de uitslagen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.