Video

Guus Meeuwis tijdens soundcheck 'Groots' geëerd met vriendschapspenning Eindhoven

13 juni 2015 om 17:15 • Aangepast 21 november 2020 om 17:50
nl
Guus Meeuwis heeft zaterdagmiddag de vriendschapspenning van de gemeente Eindhoven ontvangen. De zanger kreeg de penning tijdens het soundchecken voor zijn concert in het Philips Stadion uit handen van burgemeester Rob van Gijzel.
Profielfoto van
Geschreven door

Het was even schrikken voor de Brabantse zanger, maar hij was natuurlijk erg blij met deze erkenning van de gemeente waar hij al tien jaar zijn Groots-concerten geeft.
Gewoon gaaf "Dit doet mij wel iets. Het is gewoon gaaf," vertelt een verraste Guus. "We zijn hier nu voor de tiende keer en je voelt dat de stad dit evenement gewoon omarmt. En ook de gemeente doet dat. En dat is belangrijk, want zonder hen kunnen we natuurlijk niet."
Meeuwis krijgt de penning voor de ‘Groots met een zachte G’-concerten. De concerten trekken sinds 2006 veel mensen naar de stad. Bovendien laat Meeuwis zich volgens het stadsbestuur altijd positief uit over Eindhoven.
VriendschapspenningDe vriendschapspenning wordt uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. De penning is eerder uitgereikt aan onder meer Inge de Bruyn, Jan Hein Geeris, Pieter van den Hoogenband, Ivo van Hove, Lenny Kuhr, Maarten van der Weijden, Marleen Veldhuis en Cees-Rein van den Hoogenband.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.