'Dubbelganger' vermoorde Rob Zweekhorst langer vast

12 juni 2015 om 21:37
nl
Dennis van den B. moet nog minstens veertien dagen vastzitten. Dat heeft justitie gemeld over de 44-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugstransporten.
Geschreven door

De politie denkt dat Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs in 2014 werd vermoord omdat de daders hem aanzagen voor Van den B., die op een dodenlijst stond nadat er een partij van ruim 300 kilo cocaïne kwijtgeraakt was. Ook de moord op Rinus Moerer uit Steenbergen zou daar verband mee houden.
DoorzoekingenBuiten zijn rol bij drugstransporten wordt de Rotterdammer ook verdacht van witwassen, voorbereiden van drugstransporten en vuurwapenbezit. Hij werd dinsdag aangehouden.
Op die dag werden er ook op dertien plaatsen in Nederland, Curaçao en Aruba doorzoekingen gedaan. Daarbij werden niet alleen een wapen en munitie, maar ook spullen als auto's, horloges en een boot in beslag genomen. Ook werd er ruim 365.000 euro en een kleine hoeveelheid buitenlands geld meegenomen.
'Foute' douanierAanvankelijk werd ook een 42-jarige ex-partner van Van den B. aangehouden op verdenking van witwassen. Deze vrouw is vrijdag vrijgelaten, maar wordt nog wel als verdachte gezien.
De aanhoudingen waren een gevolg van een vorig jaar ingesteld onderzoek naar een 'foute' douanier. De man werd aangehouden na de vangst van 400 kilo cocaïne.
De nu aangehouden Rotterdammer zou betrokken zijn bij de invoer van een partij van 300 kilo.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.