Drukke wegen rond Breda door asfaltreparaties, wegdek kon hitte niet aan - Omroep Brabant

Drukke wegen rond Breda door asfaltreparaties, wegdek kon hitte niet aan

12 juni 2015 om 22:31
nl
Op de wegen rond Breda is het dit weekend erg druk en kunnen lange files ontstaan. Daarvoor waarschuwen de ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID) vrijdag. Aanleiding zijn werkzaamheden op de E34, de weg vanuit Antwerpen richting Eindhoven.
Geschreven door

In de Belgische Kempen was het vrijdag meer dan 30 graden en het wegdek kon die hitte niet aan.
'Mijd de regio Breda'De schade aan het asfalt op enkele kilometers van de Nederlands-Belgische grens wordt gerepareerd en daarom is de E34 dicht. "We raden mensen daarom aan de regio Breda zoveel mogelijk te mijden", aldus een VID-woordvoerder.
"Omrijders vanuit België mengen zich daar namelijk ook nog eens met weggebruikers die moeten omrijden vanwege de eveneens afgesloten A59.'' Het verkeer op de E34 en de omliggende binnenwegen, stond vrijdagavond 'muurvast'.
'Duurt lang voordat iedereen weg is'Automobilisten die de afslag Retie eenmaal voorbij waren, konden geen kant op, meldde de VID. De politie evacueert de mensen die vaststaan, maar het gaat volgens de VID nog lang duren voordat iedereen daar weg is.
In mei stond het verkeer op de E34 ook al eens urenlang vast, nadat er een ongeluk was gebeurd. De weg is een populaire route tussen Eindhoven en België.
Hele weekend omleiding Het verkeer richting Nederland wordt het hele weekend omgeleid over de route via Breda en Tilburg (A58). Maar die is volgens de VID niet berekend op zo'n grote extra verkeersstroom.        

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.