Nul mensen op bijeenkomst over pedo Gijs N. door Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot

12 juni 2015 om 23:35
nl
Op de bijeenkomst die Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot vrijdagavond organiseerde voor ongeruste ouders, kwam niemand af. De stichting hield de avond naar aanleiding van de misbruikzaak rond de Udenhoutse Gijs N. De 39-jarige man was twaalf jaar geleden leider bij het kindervakantiewerk in het dorp.
Geschreven door

Toch heeft Gijs N. niets met de organisatie van nu te maken. Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot organiseert pas sinds 2012 de KinderVakantieWeek in het dorp.
Gijs N. was leider bij de Stichting Jeugdbelangen en dat is minstens twaalf jaar geleden, weet voorzitter van Stichting Jeugdwerk Martijn Baarendse.
Dubbel gevoel“Het is een dubbel gevoel dat er niemand is gekomen vanavond. We hadden graag verteld wat wij allemaal doen om dit soort verhalen te voorkomen. Maar we zijn ook blij niemand zo ongerust is, dat ze hier heen wilden komen,” aldus Baarendse.
Deze week wordt bekend dat de 39-jarige Gijs N. uit Udenhout is opgepakt voor seksueel misbruik van een aantal jonge kinderen. De zaak speelt al langer, maar komt nu pas aan het licht. De man zou drie tot vijf jongens in de basisschoolleeftijd hebben betast.
Camera Mensen in de buurt waar Gijs N. woont, vertelden eerder aan Omroep Brabant dat hij een camera voor zijn raam had staan. Gericht op de speeltuin.
N. zit nu in voorarrest. Zijn gevangenschap in voorarrest is onlangs met negentig dagen verlengd. Op dinsdag 28 juli komt de zaak voor het eerst voor de rechter in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.