Pyromaan gepakt? Vrouw aangehouden als verdachte in onderzoek naar autobranden Boxtel

13 juni 2015 om 13:23 • Aangepast 21 november 2020 om 17:50
nl
De politie heeft zaterdagmorgen rond halfelf een 35-jarige vrouw uit Boxtel aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de autobranden in Boxtel. De politie benadrukt dat nog niet vaststaat dat zij de gezochte pyromaan is.
Profielfoto van
Geschreven door

De vrouw werd in haar huis aangehouden en zit vast voor verhoor. De politie doet nu onderzoek in een huis aan de Van Hugenpothstraat in Boxtel. Ook de officier van justitie is bij het onderzoek aanwezig. Waarschijnlijk gaat het om het huis waar de vrouw woont. Volgens buurtbewoners woont zij daar samen met haar vriend, de eigenaar van het huis.
Grote onrustDe afgelopen tien dagen vonden in Boxtel zeker negen autobranden plaats, voornamelijk in de wijk Breukelen. Niemand raakte gewond, maar er brandden verschillende auto's helemaal uit.
De branden zorgden voor grote onrust in Boxtel. De politie zorgde voor extra surveillances en er werden informatiepunten ingesteld. Tijdens haar onderzoek kwam de politie de verdachte op het spoor. Hoe dat precies in zijn werk ging is nog niet bekend.

'Een stap dichter bij de oplossing'Burgemeester Mark Buijs is blij met de nieuwe ontwikkelingen. "Ik hoop dat we met deze aanhouding een stap dichter bij een oplossing zijn in deze zaak."
Volgens burgemeester Buijs werkt de politie nauw samen met de gemeente in het onderzoek naar de branden. "De politie houdt mij voortdurend op de hoogte", aldus Buijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.