Video

Haase en Bertens onderuit in halve finale Topshelf Open, damesfinale zondag live op tv en internet

13 juni 2015 om 21:06
nl
De finales van de Topshelf Open in Rosmalen worden zonder Nederlanders gespeeld. Nadat het Robin Haase niet lukte om de finale in Rosmalen te halen, ging ook Kiki Bertens in de halve finale onderuit. De Italiaanse Camila Giorgi was Bertens de baas: 6-2, 6-4.Omroep Brabant zendt zondag de damesfinale tussen Camila Giorgi en de Zwitserse Belinda Bencic live uit vanaf vijf voor twaalf 's middags op tv en internet.
Geschreven door

Robin Haase verloor op het gras van Rosmalen zijn partij in de halve finale van de Fransman Nicolas Mahut. Het werd 5-7 6-3 6-4.
Haase pakte nog de eerste set door een late break, maar moest de tweede set aan de Fransman laten. Na een break in de openingsgame van de derde set kon de Fransman onbedreigd naar de zege. Haase behield de eigen service, maar kon weinig inbrengen tegen de service en het solide spel van de Franse grasspecialist.
Slappe serviceDe Italiaanse Camila Giorgi was over de hele wedstrijd genomen veel beter dan Bertens. Waar de Nederlandse moeite had om haar service te behouden, kwam Giorgi nooit in de problemen. In de tweede set herpakte Bertens zich, maar haar servicegame verliep nog steeds moeizaam. Bertens leek uiteindelijk, op 5-4 in het voordeel van Giorgi, haar game te behouden, maar door een slappe service en een fatale dubbele fout, zegevierde de Italiaanse met 6-2 en 6-4.
Bencic naar finaleDe Zwitserse tennisster Belinda Bencic was zaterdag de eerste die zich plaatste voor de finale van het Topshelf Open. Ze versloeg de als tweede geplaatste Jelena Jankovic uit Servië in twee sets: 6-3 6-3. Het achttienjarige talent brak op het gras van Rosmalen zowel in de eerste als de tweede set direct de service van de Servische, die opvallend veel fouten maakte.
BreekkansenDie slordige periodes wisselde de voormalig nummer een van de wereld af met sterke momenten. De breekkansen die ze daarmee creëerde, benutte ze echter niet. Alleen in de tweede set ging ze door de opslag van Bencic heen, maar die brak direct terug. In de laatste game maakte Jankovic vier fouten op rij, waardoor Bencic zich makkelijk plaatste voor de finale.
De wedstrijden van zaterdag begonnen later vanwege de regen. Jelena Jankovic en Belinda Bencic startten hun wedstrijd rond één uur, terwijl de partij om halfelf stond gepland. Daardoor begonnen zaterdag ook de partijen van Kiki Bertens en Robin Haase later.
Bertens kijkt met trots gevoel terugOndanks de nederlaag tegen Giorgi overheerste bij Bertens toch het goede gevoel. "Natuurlijk baal ik op dit moment, maar ik denk dat ik morgen wel terugkijk op een goede week, waarin ik trots op mezelf kan zijn." Bertens had voor deze week nog geen wedstrijd gewonnen op het gras van Rosmalen. "Het is heel fijn dat ik gewoon een keer gewonnen heb in Rosmalen, en dan ook gelijk halve finale halen, is dan helemaal geweldig."
Haase: 'Er zat vandaag meer in'Bij Robin Haase was de teleurstelling na afloop nog voelbaar. "Vooralsnog baal ik heel erg. Er zat vandaag meer in. In de eerste set speelde ik erg goed. Daarna werd het minder, haalde ik mijn niveau niet meer. Hoe dat komt? Dat is moeilijk uit te leggen. Ik zal morgen met mijn coach deze wedstrijd nabeschouwen. Misschien komen wij er dan achter."



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.