Soldaten marcheren over Parade in Den Bosch

13 juni 2015 om 17:38 • Aangepast 21 november 2020 om 17:50
nl
Ruim honderd soldaten marcheerden zaterdag over de Parade in Den Bosch. Niet om de stad te beschermen, maar voor de beëdiging van 41 nieuwe reservisten. Zij moesten in het bijzijn van burgemeester Rombouts de belofte afleggen.
Profielfoto van
Geschreven door

Twee keer per jaar worden nieuwe soldaten voor het Korps Nationale Reserve welkom geheten. Volgens majoor Scholts heeft het reserveleger niet te klagen over de hoeveelheid belangstelling.
'Liefst zelf in het leger'Onder de nieuwe reservisten zijn veel jonge gezichten. ''We zien een toename in het aantal mensen dat zich aanmeldt voor het Korps Nationale Reserve. Daarbij valt ook op dat ze veelal student zijn. En dat is alleen maar goed'', zegt Scholts.
Rondom de Parade stonden tientallen mensen belangstellend te kijken. ''Het liefst had ik ook bij het leger gezeten. Maar helaas, ik ben inmiddels zeventig jaar dus bij de reserves gaat niet meer lukken'', vertelt een vrouw aan de kant. ''En in mijn tijd mochten vrouwen nog niet bij het leger. Maar dit is wel heel fascinerend.''
Parade was militair pleinHet is bijzonder dat de plechtigheid op de Parade werd gehouden. Vroeger was het plein namelijk het militaire paradeplein van de stad. Toen stonden er ook paardenstallen omheen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.