Video

Gouden Spike: Erik Cadée wint discuswerpen, maar komt 43 centimeter tekort voor WK-limiet

13 juni 2015 om 23:03
nl
Bij de Gouden Spike in Leiden heeft Erik Cadée uit Den Bosch het onderdeel discuswerpen gewonnen, hij kwam tot een afstand van 64 meter en 57 centimeter. Dat is net onder de WK-limiet van 65 meter. Bij het kogelstoten bij de vrouwen won Melissa Boekelman uit Breda.
Geschreven door

Erik Cadée baalde dat hij 43 centimeter tekort kwam. “Die worp was prima, maar bij zo’n afstand denk je: verdomme, was het nu maar gewoon 65. Maar ik ben wel blij dat het goede gevoel terug is.” Cadée werd eerder deze week tweede in Oslo bij een Diamond League wedstrijd, waar veel wereldtoppers meededen. “Ik versla gewoon gasten die normaal gesproken medailles winnen op grote toernooien. Dus ik was absoluut tevreden met die positie.”
LimietCadée is positief: “Zonder limiet kom je niet op het WK en daar doe je het voor. Maar ik heb nu wel vertrouwen, het gaat de goede kant op en ik heb weer energie. Volgende week is de Europacup en daarnaast wil ik nog wat Diamond Leagues meedoen. Daarna als het goed is voorbereiden op het WK.”
Meer ontspanningMelissa Boekelman won het kogelstoten met 17 meter en 23 centimeter. Dat is ruim een meter onder de limiet, maar Boekelman heeft er vertrouwen in dat ze boven de achttien meter kan. “Het is beter dan de afgelopen weken, maar met instoten legde ik de kogel twee keer bijna op de 18 meterlijn. Dus dat is dan wel frustrerend. “
Boekelman heeft haar manier van stoten aangepast. Ze gaat weer aanglijden zoals ze dat tot twee jaar geleden deed. “Ik mis nog een beetje het ritme bij deze manier van aanglijden, heb het nog nauwelijks getraind. Daardoor miste ik de ontspanning, maar als die straks komt dan haal ik die 18 meter zeker.” Bij de Gouden Spike stonden veel toppers aan de start, waaronder meerkampster Nadine Broersen uit Dongen. Zij is al geplaatst voor het WK in Peking. Broersen deed mee aan het kogelstoten (vierde) en aan de 100 meter horden (13,73).  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.