Video

Werk aan de weg: Rijkswaterstaat start offensief tegen versleten asfalt

14 juni 2015 om 12:38
nl
Rijkswaterstaat is een grondig offensief begonnen tegen de voortdurende slijtage van de Brabantse snelwegen. Dit betekent dat ook overdag wegen dichtgaan voor het verkeer.
Geschreven door

Zoals de A59 tussen Zonzeel en Made. Rijkswaterstaat werkt tot maandagochtend zes uur aan de hoofdrijbaan. Daarna werkt de dienst 's nachts aan de verbindingswegen.
Volgens Rijkswaterstaat gaat het om intensief onderhoud. "Mensen weten dat ze er iets voor terugkrijgen", aldus een zegsman.
Vooral automobilisten op A16 de klosDe komende maanden zijn er veertien afsluitingen in Brabant. Vooral automobilisten op de A16 moeten het ontgelden. Daar zijn tot oktober afsluitingen.
Ook de A65 tussen Tilburg en Den Bosch gaat twee keer dicht, namelijk tussen 26-29 juni en tussen 17-20 juli. Het asfalt en de voegovergangen worden dan vervangen.
Op de A2 van Eindhoven naar Valkenswaard zijn ook werkzaamheden. Die starten aanstaande vrijdag en duren tot 22 juni. Rijkswaterstaat vervangt de asfaltering en vangrails.
'Verjongingscrème' voor asfaltRijkswaterstaat zegt dat asfalt op snelwegen grofweg tien jaar meegaat. Om de zeven jaar vindt er echter al onderhoud plaats, zodat de kwaliteit blijft gehandhaafd.
Volgens de woordvoerder experimenteren wegenbouwers nu met een verjongingscrème' voor snelwegen. Dit zou de levensduur van asfalt moeten verlengen. Het is nog niet bekend wanneer Rijkswaterstaat de crème inzet.
Op de site Van A naar Beter zijn alle huidige werkzaamheden in een oogopslag te zien. Rijkswaterstaat heeft ook een app, die is te installeren op iOS en Android.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.