Hoe een dronken bestuurder meer op zijn kerfstok blijkt te hebben in Zundert

14 juni 2015 om 13:50
nl
De politie is zaterdagavond in Zundert van de ene in de andere verbazing gevallen. Tijdens een reguliere controle hield ze een dronken Roemeen aan. Maar de man had kennelijk meer op zijn kerfstok.
Geschreven door

De agenten hielden de man aan op de Hofdreef in Zundert. Hij bleek later vier keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan. Ook had de man geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs bij zich.  
Van vrienden moet je het hebben...De 25-jarige Roemeen gaf op verzoek een naam op, maar er bleek iets niet te kloppen. Het viel de agenten namelijk op dat zijn vrienden, achterin de auto, hem aanspraken met een andere voornaam. De man mocht dan ook tekst en uitleg geven op het bureau.
De politie schakelde een tolk in. Dankzij de vertaler wisten de agenten bij de man te ontfutselen dat hij inderdaad een valse naam had opgegeven. Hij deed dit, omdat de Roemeense politie het rijbewijs van de man in zijn thuisland al confisqueerde. Ook was zijn auto niet verzekerd.
'Forse transactie'De Roemeen heeft van de agenten vast een flink aantal processen-verbaal gekregen. Zo kreeg hij een bon voor het niet hebben van een rijbewijs, het dronken rijden, het opgeven van een valse naam en het niet verzekerd rijden.
En daar blijft het niet bij: volgens de politie blijft de man nog even vastzitten totdat zijn identiteit zeker is. En omdat hij geen verblijfplaats heeft, 'zal hem een forse transactie worden aangeboden'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.