Zeven geitjes kunnen weer veilig oversteken: natuurbrug over N261 bij Efteling geopend - Omroep Brabant

Zeven geitjes kunnen weer veilig oversteken: natuurbrug over N261 bij Efteling geopend

14 juni 2015 om 16:03 • Aangepast 21 november 2020 om 17:49
nl
Natuurbrug De Westloonse Wissel over de N261 bij de Efteling is zondag officieel geopend. Het ecoduct verbindt twee natuurgebieden met elkaar, dieren kunnen vanaf zondag veilig oversteken.
Profielfoto van
Geschreven door

Het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen was altijd verbonden met het natuurgebied Landgoed Huis ter Heide. Ongeveer dertig jaar geleden kwam daar met de aanleg van de N261 abrupt een einde aan.
Aanpak N261De provinciale weg is tijden het decor geweest van aanrijdingen met overstekend wild. De N261 wordt flink verbouwd, de weg naar de Efteling kan al het verkeer niet meer aan. Ter compensatie voor het extra asfalt, moet er iets voor de natuur terugkomen. Daar is de nieuwe natuurbrug onderdeel van.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Natuurbrug N261 slotstuk van strijd tegen inteelt Brabants wild
Zondag werd de brug tijdens een open dag geopend. Boswachter Frans Kapteijns is blij met de nieuwe verbinding. "Alle lof dat dit project eindelijk van de grond komt", schreef hij eerder in zijn blog.
Natuurmonumenten verwacht dat de brug vooral wordt gebruikt door het heideblauwtje, de das en de levendbarende hagedis. Ook zoogdieren als de ree, de vos, het konijn en marterachtigen kunnen ervan profiteren. De brug ligt tussen Horst en Hooispoor, bij attractiepark de Efteling. Of er een wildrooster voor de boze wolf komt, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.