Grootmeester in Japanse krijgskunsten, Max Vromans (35) uit Tilburg vermist, laatst gezien in Japan

14 juni 2015 om 16:07
nl
De 35-jarige Max Vromans uit Tilburg is sinds 1 juni vermist. Hij vertrok half mei vanuit Nederland naar Japan. Daar heeft hij volgens de politie vermoedelijk de plaats Morioka in het noorden van het land bezocht. Hij is ook nog gezien in Tokio. Sinds 1 juni ontbreekt elk spoor van Vromans. Vromans is meester in Japanse krijgskunsten en om die reden aangesloten bij het centrum voor Japanse krijgskunsten in Tilburg.
Geschreven door

Ook daar is sinds 10 mei niks meer van Vromans vernomen. "Hij is van het ene op het andere moment naar Japan vertrokken. Ik heb contact met hem gezocht via e-mail, maar niks teruggehoord. Hij heeft geen telefoon bij zich", zo zegt de eigenaar van het centrum in Tilburg, Mark Sterke.
Meester van de dojoDe houder van het centrum benadrukt dat het vertrek van Vromans niets met de school te maken heeft. "Hij lag overhoop met de gemeente. Die maakte het hem erg moeilijk." Vromans is volgens Sterke een van de grootsten in Nederland in de Japanse krijgskunsten. Voor het centrum doet hij ook veel. "Hij is meester van de dojo (de trainingsruimte, red.) en van de tuinen", aldus Sterke.
De centrumhouder heeft Japan ook samen met Vromans bezocht. "Hij voelde zich daar prettig. Waarschijnlijk is hij om die reden naar Japan gegaan." Vromans is wel bij Japanse contacten van het centrum geweest. Maar die weten volgens de centrumhouder ook niet waar hij nu is. Sterke zegt erg ongerust te zijn. "Hij is als een tweede zoon voor mij. Ik hoop dat we snel iets van hem horen."
De politie heeft een opsporingsbericht verspreid. Max is 1.87 meter lang en heeft bruin haar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.