Donateurs geven gul voor doodzieke Rob uit Etten-Leur. 'Jullie hebben ons fantastisch geholpen'

15 juni 2015 om 02:00
nl
In slechts één dag is er 5000 euro opgehaald voor Rob Ottenhof uit Etten-Leur. Sterker nog. De teller stokte op 5912 euro. Rob Ottenhof is ernstig ziek, zit in de bijstand en dreigt met vrouw en kinderen uit huis te worden gezet. Plaatsgenoten en andere gulle gevers verenigden zich, en met succes. Dankzij meer dan 200 donaties is Rob voorlopig uit de problemen.
Geschreven door

Via een familielid stuurde Rob een dankwoord. “Iedereen bedankt voor de inzet en met het helpen om de uitzetting tegen te gaan. Ik ben hiermee geholpen en wij zijn hartstikke blij!!!! Jullie hebben ons fantastisch geholpen. Dank je wel allemaal!!!”
Het verhaal van Rob werd zaterdag gepubliceerd in BN DeStem. De 40-jarige man lijdt aan een ongeneeslijke hersenaandoening. Omdat hij niet meer kan werken heeft hij een huurachterstand. Verhuurder MVGM dreigt hem, zijn vrouw en twee dochters (10 en 12) uit huis te zetten.
Positieve inbrengVelen trokken zich het schrijnende lot van Rob aan en al snel ontstonden er allerlei acties en inzamelingen. De meest succesvolle is die van oud-klasgenoot Bjorn Neven. "Het verhaal van Rob raakte me heel erg, ik moest wat doen." Hij wist met 'Envelop voor Rob' 5000 euro in te zamelen. "Ik had gisteren niet durven dromen zoveel bijval te mogen krijgen", reageert hij zondag.
Zondag is Neven op bezoek geweest bij Rob en Janneke. "Ze zijn blij met alle positieve belangstelling. Ze zijn nu voorlopig even uit de problemen. Nu moet er nog gewerkt worden aan een structurele oplossing. Daarvoor moet er overlegd worden met de bank en de verhuurder. Dat wil tot nu toe niet lukken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.