Video

Al 44 jaar rallycrossplezier dankzij het Eurocircuit in Valkenswaard: 'Een groot familiegevoel'

14 juni 2015 om 20:57
nl
Het Eurocircuit in Valkenswaard bestaat volgend jaar 45 jaar. Het is sinds 1971 de geboorteplek van veel rallycoureurs en rallycrossfans.
Geschreven door

Het Eurocircuit ligt praktisch in de achtertuin van rallycoureur Dirk Garvelink uit Bladel. Hij is ermee opgegroeid. “Ik ben hier twintig jaar geleden begonnen met de Citroën Deux Chevaux (2CV, red). Daarna ben ik jaartje of achttien rally’s gaan rijden in verschillende klasse’s. Ik ben zelfs paar keer Nederlands kampioen geweest.”
RallyvirusSinds dit jaar is Garvelink weer op het Eurocircuit te vinden. Op het Eurocircircuit streed hij zondag om om het NK rallycross. Hij is dus terug waar het ooit voor hem begon. "Het is ook aan de deur, je bent er zo. Het is ‘ons’ circuit’ zullen we maar ze zeggen", zegt Garvelink.
Ook bij zijn zestienjarige zoon Pim stroomt het rallybloed door de aderen. Hij rijdt in de Juniorklasse, een speciale klasse voor jongeren vanaf 14 jaar. “Toen hij klein was ging hij al mee. Het is mijn schuld dat hij besmet geraakt is met rallyvirus", grapt vader Garvelink. "Ik wilde zelf ook altijd mee", voegt zijn zoon Pim er nog aan toe. “Ik vond het geweldig om mee te gaan.” Maar ook de rallycrossfans komen goed aan hun trek in Valkenswaard.
FamiliegevoelMark Hendrikx uit Helmond bezoekt al zeven jaar het Eurocircuit. "Het is gewoon kei gezellig, veel mensen onder elkaar. Een groot familiegevoel", aldus Hendrikx.
Dat familiegevoel herkent voorzitter Sjaak Noordermeer van het Eurocircuit wel. “Het is net een familie en alle ups en downs zijn er. En dat vind ik ook het gezellig ervan." Noordermeer is al 28 jaar voorzitter. Over twee jaar wil hij stoppen. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik vind dat er jongere mensen hiermee verder moeten gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.