Video

Ongegeneerd keihard zingen op het Zangfietspad in Dongen

15 juni 2015 om 11:39
nl
Uit volle borst je lievelingsliedje zingen kan nu ook op andere plekken dan in de douche of in de auto. Op een fietspad in Dongen zal niemand je raar aankijken als je net niet die hoge noot haalt van 'I will always love yoooouuuu' of ineens smekend uitroept 'Praat Nederlands met me!'. Het is er sinds maandagochtend zelfs officieel toegestaan, want het Zangfietspad is geopend.
Geschreven door

Het gaat om het fietspad langs de Mr. Janssenweg in Dongen-Vaart. Het is een idee van Angelique Kuijpers die zelf aan het bewuste fietspad woont. Ze zag op Twitter een berichtje over een zangfietspad ergens in de Randstad. "Dat vond ik zo geweldig dat ik meteen de wethouder hier heb ingelicht", zo zei Angelique.  
Geen vreemde pauzesDe wethouder zag het zitten en daarom staat er sinds maandag een blauw nieuw verkeersbord met de tekst: "Hier mag je officieel (mee)zingen op de fiets! Geen vreemde pauzes in je liedje omdat er iemand langsfietst."
Dat die mogelijkheid bestaat, heeft nog niet iedereen in de gaten, zo merkte Omroep Brabant-verslaggever Emile Vaessen maandagochtend. Het was er vrij stil, maar het was ook nog vroeg. Op aanvraag zongen een paar schoolkinderen 'Brabant' van Guus Meeuwis mee. Onze verslaggever, nog vol van Pinkpop, deed zijn beste Robbie Williams.
Of je dat lekker vindt klinken, mag je zelf beoordelen na het luisteren van het audiofragment.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.