Kassa voor roodharigen: 25.776 euro na crowdfunding

15 juni 2015 om 13:23
nl
Een crowdfunding campagne voor de Redhead Day in Breda heeft 25.776 euro opgeleverd.
Geschreven door

Dat is aanzienlijk meer dan de twintig mille waar de organisatoren op gehoopt hadden. Er waren 350 donateurs die een bijdrage hadden voor het evenement waarbij mensen met rood haar de hoofdrol hebben.
EvenementenDe organisatie wil het geld gebruiken om zo'n vijftig evenementen te houden, zoals een bijzondere expositie in de Grote Kerk en muziekoptredens.
Daarmee levert de opbrengst van de actie een belangrijke bijdrage aan de komende editie van het festival, die van 4 tot 6 september gehouden wordt. Dit keer staat het festival in het teken van Vincent van Gogh, omdat deze 125 jaar geleden overleden is.
FeestelijkHet festival, waar elk jaar roodharigen uit zo'n tachtig landen op afkomen, is dit jaar extra feestelijk omdat het tien jaar bestaat. Een van de instanties die bijgedragen heeft aan de crowdfundingcampagne is het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur (BKKC).
Niet alleen mensen uit Nederland, maar ook inwoners van achttien andere landen betaalden mee. Zij komen onder meer uit de Verenigde Staten, Spanje, Hongarije, Duitsland en Slovenië.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.