Provincie wil dat Woudrichem, Aalburg en Werkendam voor 2019 fuseren

15 juni 2015 om 13:07
nl
De provincie ondersteunt het advies van oud-minister Cees Veerman om uiterlijk 1 januari 2019 te komen tot een bestuurlijke fusie van Woudrichem, Aalburg en Werkendam.
Geschreven door

Gedeputeerde Staten delen de analyse van Veerman over de ambtelijke kwetsbaarheid bij de drie gemeenten, de falende samenwerking en het gebrek om dringend naar de toekomst te kijken.
StappenplanDe provincie heeft er vertrouwen in dat de betrokken gemeenten de fusie zelf kunnen regelen. De gemeenten moeten voor 1 oktober met een stappenplan komen. Uiterlijk in maart 2017 moet duidelijk zijn hoe de herindeling eruit moet komen te zien.
Oud-minister Cees Veerman kreeg eind vorig jaar de opdracht om een rapport van bevindingen en aanbevelingen op te stellen over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten.
WaarderingDe provincie heeft grote waardering voor het rapport en onderschrijft de analyse en aanbevelingen. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings van Bestuur: "Een bestuurlijke fusie is de enige manier voor deze drie gemeenten om een rol van belang te vervullen voor de maatschappelijke opgaven van de toekomst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.