Nick Vink uit Oss strijdt op WK voor mooiste kopje koffie: 'Als je iets verkeerd doet, ben je klaar'

15 juni 2015 om 15:58
nl
Ossenaar Nick Vink staat dinsdag op het wereldkampioenschap 'Latte Art' in het Zweedse Göteborg. De koffiekunstenaar moet zich in de voorronde met mooie figuurtjes in melkschuim bewijzen.
Geschreven door

De 23-jarige bedrijfsleider van een koffiezaak in Oss won eerder dit jaar het Nederlands kampioenschap in Amsterdam. Daarmee kwalificeerde hij zich voor het WK in Zweden.
'Mijn paradepaardje'In de voorronde moet Vink verschillende figuurtjes in melkschuim maken. ''Een van mijn opdrachten wordt een extreem complex kunstwerk. Het zijn twintig figuurtjes in één kop. Dat is mijn paradepaardje waarvoor ik sinds april oefen.''
Verder gaat de Ossenaar in de voorronde nog verschillende echte Nederlandse creaties maken als tulpen.
Brabantse eerVolgens de kunstenaar is de concurrentie groot. ''Iedereen die hier staat, is heel goed. Anders sta je hier niet. Maar het draait niet alleen om wat je kan, ook de vriendelijkheid wordt beoordeeld.''
Woensdag wordt duidelijk wie de zes finalisten zijn. Nu maar hopen dat Vink de Brabantse eer hoog kan houden. ''Als je net iets verkeerd doet, dan ben je meteen klaar.'' Het WK in Zweden duurt tot en met donderdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.